Kylpyhuoneremontti

Artikkelit

Meta

Email:

spostimail-ät-gmail.com

Muita sivustoja:
Kattoremontti
Keittiöremontti

Lattian laatoitus ja lattialaatat

  MainoksetLattian laatoitus on yksi tavallisista kylpyhuoneremonteista. Kylpyhuoneen lattian laatoitus myös lisää kylpyhuoneen viihtyvyyttä ja nostaa asunnon arvoa. Laatoituksen voi tehdä itsekin, mutta se vaatii ohjeiden tarkkaa noudattamista, huolellisuutta, sekä oikeita työvälineitä ja -materiaaleja.

Lattian laatoitusremontin alkuvaiheessa kannattaa hoitaa vesieristys oikein valmistajan ohjeiden mukaan niin, että vesieristysmassaa käytetään noin 1,6 kilogrammaa / neliömetri. Vahvistuskangasta voidaan myös käyttää saumoissa, nurkissa ja ruuvirivistöjen kohdalla. Näin vesieristyksestä tulee kestävämpi.

Laattajako tulee suunnitella ja mitata tarkasti, varsinkin jos laattoja aiotaan käyttää lattian lisäksi myös kylpyhuoneen seiniin. Laattojen saumavälit tulee ottaa luonnollisesti huomioon myös.

Lattialaattoihin kiinnitettävä laasti tulee olla hyvin tarttuvaa, joten siihen ei saa sekoittaa liikaa vettä. Kun laatat on kiinnitetty laastilla, niiden täytyy antaa kuivua ja kiinnittyä tarpeeksi kauan, jopa viisi päivää. Tämän jälkeen lattialaatat saumataan sauma-aineella. Sauma-aineena kannattaa käyttää väriltään keskisävyistä ainetta, sillä niissä lika ei näy selvästi. Liian tummassa sävyssä esimerkiksi kalkki näkyy helposti valkean värisenä härmänä.

Lattialaattojen valinnassa on hyvä ottaa muutama asia huomioon. Jos kylpyhuone on pieni, vaaleiden laattojen käyttäminen on usein fiksua, sillä ne tuovat tilantuntua. Myös laattojen vähän suurempi koko avartaa tilaa. Harmaanvalkeiden laattojen valinta on usein hyvä ratkaisu siitäkin syystä, ettei niissä lika näy niin selvästi kuin aivan valkean värisissä laatoissa.

Seinälaatat on tarkoitettu seiniin, mutta lattialaattoja voidaan käyttää lattian lisäksi myös seinissä. Jos perheessä on pieniä lapsia, kannattaa huomioida myös lattialaattojen liukkaus märkänä. Tällöin karheapintaiset laatat voivat tulla paremmin kysymykseen kylpyhuoneessa kuin aivan sileäpintaiset.