Kylpyhuoneremontti

Artikkelit

Meta

Email:

spostimail-ät-gmail.com

Muita sivustoja:
Kattoremontti
Keittiöremontti

Kylpyhuoneremontti – hinta ja kustannukset

  MainoksetKylpyhuoneremontin hinta ja kustannukset riippuvat luonnollisesti paljon siitä, mitä kaikkia asioita kylpyhuoneen remontointi käsittää. Yleisesti ottaen kylpyhuoneremontti kuuluu kaikkein hintavimpiin kodin remonteihin. Kylpyhuone on märkätila, jossa joudutaan muun muassa juuri kosteuden ja veden vuoksi ottamaan paljon eri asioita huomioon. Kylpyhuone on myös tärkeä tila asunnossa, joten sen täytyisi myös viihtyvyydeltään miellyttää ja märkätilan tulisi olla toimiva myös sisustukseltaan.

Vaikka vähänkään perusteellisempi kylpyhuoneremontti onkin usein kallis ja ammattitaitoa vaativa projekti, kannattaa työ teettää viimeisen päälle jos siitäkin syystä, että oikein ja kunnolla remontoitua kylpyhuonetta ei sitten tarvitsekaan remontoida ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen mitenkään. Jos rahoituksen kanssa tulee tiukkaa, monet tahot ja vaikkapa oma pankki tarjoavat yleensä edullista remonttilainaa, jonka avulla remontin voi kustantaa.

Kun on ensin selvitetty mitä kaikkia asioita kylpyhuoneremontti tulee käsittämään, kannattaa kaikista remontoitavista asioista tehdä yksityiskohtainen lista ja kilpailuttaa remontti eri remonttifirmojen kesken. Tarjouksissa voi olla suuriakin eroja, jopa tuhansia euroja. Kannattaa myös huomioida, onko hintatarjouksissa mukana arvonlisävero vai ei. Lisäksi kannattaa ottaa selvää remonttifirmojen maineesta ja aiempien tehtyjen remonttien laadusta. Kylpyhuoneremontin hintaan ja kustannuksiin vaikuttavat myös sen hetkinen kysyntä ja kilpailutilanne sekä paikkakunta.

Jos tyypilliseen kerrostaloasuntoon suunnitellaan tehtäväksi melko perusteellinen kylpyhuoneremontti, jossa kylpyhuone uusitaan niin, että lattia esim. puretaan, seinät ja lattia tasoitetaan, vesieristys tehdään kauttaaltaan huolellisesti, tehdään laatoitus, saumaus ja tiivistys, WC-pönttö, allas, allaskaappi, peilikaappi, suihkukulma ja hanat uusitaan ja tehdään myös putkitöitä, voi tällainen remontti maksaa materiaalivalinnoista, työn hinnnoittelusta ja muistakin seikoista riippuen ehkä muutamia tuhansia euroja. Kuitenkin, kalleimmillaankin tällainen isompikin kylpyhuoneremontti pitäisi hinnaltaan jäädä alle kymppitonnin.

Jos puhutaan ”kevyestä” kylpyhuoneremontista, jossa kalusteita ei uusita, ja seinään laitetaan muotitapetti ja lattiaan muovimatto, voi remontista selvitä alle kahden tuhannen euron. Tällaisessakin remontissa tulee huomioida tarkasti vesieristys ja tehdä tarkat saumaukset.

Tarkkoja hintoja eri remonttivaiheille kylpyhuoneessa on vaikea antaa, mutta seuraavassa on karkeita, ja vain suuntaa antavia yläkanttiin arvioituja summia kuinka paljon tietty asia kylpyhuoneremontissa voi maksaa:

  • purkutyöt ja suojaus: 1500 euroa
  • lattiamateriaalit ja niihin liittyvät työt (laatoitus, saumaus, tasoitteet yms.): 2000 euroa
  • seinämateriaalit ja niihin liittyvät työt (laatoitus, saumaus, tasoitteet yms.): 3500 euroa
  • uudet kalusteet ja niiden asennus (WC-istuin, allas, peilikaappi, hanat jne.): 4000 euroa
  • vesijohtoihin ja viemäröintiin liittyvät työt: 700 euroa
  • sähkötyöt: 700 euroa