Kylpyhuoneremontti

Artikkelit

Meta

Email:

spostimail-ät-gmail.com

Muita sivustoja:
Kattoremontti
Keittiöremontti

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

  MainoksetKylpyhuoneremontti vaatii usein tietyt luvat korjaustöiden tekemiseen kylpyhuoneessa. Ennen kuin remonttia alkaa tarkemmin suunnitella, kannattaa ottaa yhteyttä isännöitsijään ja selittää hänelle millaista remonttia on suunnittelemassa. Isännöitsijä tietää mitkä luvat remonttiin tarvitaan. Usein laajat asunnossa tehtävät remonttityöt edellyttävät luvan saamista taloyhtiön hallitukselta. Kannattaa myös tiedustella mahdollisen tulevan putkiremontin ajankohtaa. Asunnon omistajan kannalta hyvä asia olisi, jos tuleva putkiremontti ei vaikuttaisi myöhemmin nyt suunnitteilla olevan remontin lopputulokseen ja että asunnon omistaja saisi mahdollisesti jopa jotain hyvistystä putkiremontin kustannuksiin jo tekemänsä remonttityön vuoksi. Isännöitsijään kannattaa ottaa aina yhteyttä jos remontin aikana tapahtuu jotain yllättävää, esimerkiksi rakenteiden vesivuotoja.

Jos kylpyhuoneremontin tarkoituksena on kalustaa kylpyhuone esimerkiksi osittain uudestaan tai kalustaa se jopa kokonaan uudelleen, täytyy ensin miettiä minne kylpyhuoneen kalusteet kannattaa sijoittaa jotta kylpyhuoneesta tulee toimiva ja viihtyisä.

Jos kylpyhuoneessa aiotaan säilyttää tai pitää kohtalaisen paljon erilaista tavaraa, täytyy huoneessa olla tarpeeksi hylly- ja kaappitilaa. Pistorasioita tulisi olla kylpyhuoneessa vähintään kaksi, mielummin enemmän jos kylpyhuoneessa käytetään myös pyykinpesukonetta.

Kylpyhuoneen ja kylpyhuoneremontin suunnittelussa kannattaa muistaa, että lian täyteen ahdettu kylpyhuone ei ole viihtyisä eikä varsinkaan toimiva.

Tärkeää on myös, että kylpyhuoneen lattiakallistus on ainakin 1:50 ja lattialle suihkusta tuleva vesi valuu sujuvasti lattiakaivoon. Kylpyhuoneen lattialle ei ainakaan saisi jäädä pitkäksi aikaa vesilammikoita, sillä tällöin märkätilariski on huomattava.