Kylpyhuoneremontti

Artikkelit

Meta

Email:

spostimail-ät-gmail.com

Muita sivustoja:
Kattoremontti
Keittiöremontti

Kylpyhuoneen vesieristys

  MainoksetJotta saavutettaisiin tarpeeksi kestävä ja liikkumaton alusta lattiapinnoitteelle ja vesieristykselle, kylpyhuoneen seinät ja lattia olisi hyvä rakentaa kiviaineesta. Lattialle suihkusta suihkuava vesi tulee päästä esteettä valumaan lattiakaivoon, joten kylpyhuoneen lattian tulee olla riittävän kalteva suhteessa 1:100 tai enemmän. Vaikka lattian pinta onkin kalteva, se pyritään rakentamaan lähelle asunnon muiden lattioiden korkeustasoa.

Kylpyhuoneessa voi olla märkätilan kuivattamisen ja viihtyisyyden vuoksi lattialämmitys. Vanhempien talojen kylpyhuoneeseen tällainen lattialämmitys voidaan asentaa esimerkiksi energiatehokkaasti vesikiertoisena.

Kylpyhuoneen lattia ja seinät tulee vesieristää määräysten mukaisesti. Vesieristykseen käytetään yleensä tuotejärjestelmiä ja tuotteita, jotka ovat sertifioituja.

Riippuen remonttikohteesta, vesieristys tulee tehdä oikeassa työjärjestyksessä. Työjärjesteys voi olla esimerkiksi seuraavanlainen: 1) vesieristys seiniin 2) laatoitus seiniin lukuun ottamatta alimmaista riviä 3) lattialämmitykseen kuuluvien materiaalien asennus 4) vesieristys lattiaan 5) seinissä olevan alimman rivin laatoittaminen 6) laatoitus lattiaan