Kylpyhuoneremontti

Artikkelit

Meta

Email:

spostimail-ät-gmail.com

Muita sivustoja:
Kattoremontti
Keittiöremontti

Kylpyhuoneen lattialämmitys

  MainoksetKylpyhuoneen lattialämmitys lisää kylpyhuoneen mukavuutta, mutta myös edistää kosteuden haihtumista kylpyhuoneen lattialta huomattavasti. Lattialämmitys on siis oiva apu kosteuden poistamiseen ja kosteudesta johtuvien ongelmien ehkäisemiseen kylpyhuoneessa. Lattialämmitys voidaan toteuttaa joko sähkölämmitteisenä tai vesikiertoisena lattialämmityksenä. Sähkölämmitteistä lattialämmitystä käytetään yleensä kerrostaloasunnoissa. Vesikiertoista lattialämmitystä voidaan käyttää omakoti- tai rivitaloissa.

Lattialämmitysjärjestelmä asentaminen ei ole vaikeaa, mutta siihen tarvitaan asiansa osaava sähkömies.

Lattialämmitysjärjestelmää ei saa asentaa kalusteiden alle. Kun lattia on remontoitu valmiiksi lukuun ottamatta vesieristystä, kiinnitetään lämpöelementit. Nämä elementtikalvot kiinnitetään alustaan kontaktiliimalla. Kalvon ja alustan väliin ei saa jäädä ilmakuplia. Alustaan pintaan on tätä ennen muun muassa praimeri vedetty pintaan, kaadot tehty tasoitteella sekä pinta hiottu.

Tehtäessä vesieritystä, kalvot praimeroidaan uudelleen. Näin saadaan vesieriste tarttumaan hyvin.

Kun lattialämpöjärjestelmä on asennettu, sitä ei saa käyttää kuin vasta sitten kun lattia on täysin kuivunut. Tähän voi mennä aikaa ainakin useita päiviä. Lopuksi tehdään pintamateriaalin asennus, jota ennen kannattaa mitata vastusmittarilla, että johtimet ja elementit ovat kunnossa ja toimivat oikein.